ucapan 'sy sayang awk' murah lah

nk reply 'semudah itu ker' dari blog
srikandi arienna afiqah :)
yes.sy stuju sokongan awk.
tp bg sy perkataan
'saya sayang awk' sangat murah
lgi2 zaman 20-an
zaman sekarang nih
zaman kanak2 mnjadi remaja
:)

awk,klu sy nk tukar ayat
'sy cintakan awk' bole?
sy suke ayat nih ble dlafazkan.
tp jgn ubah maksud yg utama lah
pkataan nih ble dbicarakan
boleh buat penerima sedih
boleh buat terharu
boleh buat kpecayaan trus ttanam dlm ati
boleh buat pengekalan hubungan
boleh buat penerima terasa faham maksud dalam
lagi2 klu diungkap
bila mata btentang mata
kaki bertemu kaki
tangan mengeggam mesra. :)

awk,sy ubah ae?
'sy cintakan awk'

namewee betul kot kali nih



tgk je lah.
namewee yg dlu dimaki
di caci sebab
ubah lagu negaraku
mmg biadap.
tp waktu uh jek.
tp tgk video atas nih.
betul gak perbuatan dia
memalukan TNB saja.
aku tak sokong mana2 pihak
aku sokong yg benar je.hee
:)

*p/s : trimas kat kaydeheartless.

rungkai dari sungkai

sabtu semalam aku gembira weh
aku hepi
aku tak tau reason sebab nape
tp aku cari jawapan
persoalan uh.
hahah aku jmpe
walau tak reasonable

lepak2 dgn kawan lama
bedul,mono,faez
waaah bertukar cerita
bertukar gelak2
lama tak jmpe bedul sebab kali terakhir
kat skola kbgsaan. :)
kami lepak2 dkat restoran bsebelahan the zone
waaah enjoy uh.best2

smpai umah kul 4 lebih.
ade sahabat risau kan aku.
aku ckp,sy oke je la awk. :)
balik umah,
aku teman dia dalam tidur.
aku mncul dlm mimpi dia :)

aku da rungkai segala ke-happy-an ku.
wee dia dan kawan2
best2.aku da jmpe.
:)




*p/s : aku ske cite chapalrela :)

liga super 2010-29/05



johor fc 1-0 perak
norizam salaman

hari ni sabtu



biasalah bangun kul 6.30 solat subuh
tido agak lewat smlm
pity her. dia block incoming call
sebab ade stalker kacau2
kalau aku pun marah
stalker uh heartless ke?
smpai kne marah maki hamun pun still stand
haha aku skong stalker uh sikit lah
dia setia.lelaki setia
u know what,
aku mmg skong ayat bercerita
'lelaki setia'.

haha

bgun tido msg ngan dia
dia mntak maaf semalam
haha tapi aku tertido terlelap
maaf awk.hihi

bgun tido mandi manda
shingga wangi, kalah bau ambi pur.
seriusly
aku termi msg dari
kawan lama,lelaki
dia ajak datang
kompleks pusat bandar
lepak2.aku pergi

aku gembira hari ini
hari ni sabtu
hari ni 29/5
hari ni hatiku riang
persoalan kenapa?
aku tak jawab dari td

mungkin aku byk senyum?
mungkin aku dah sarapan td?
mungkin hari ni johor fc lawan?
mungkin aku gila?
mungkin jumpe sahabat lama?
munhkin jumpe mereka?
aku tak rungkai lagi
mengapa aku hepi.
haha macam takde masalah je kan?
afiqah shukri, sy hepi arini. :))

award from iqin



iqin
trimas ae award nih
tp iqin cakap blog aku cool
bg aku biasa jek.
haha mata die tak nmpak sebelah kot
takpe2, aku highlight an,
iqin, blog sy biasa je oke.
tak de istimewa pun.
;)

lagu menceritakan segala 'the peanut - emosi cinta'




malam ini
ku bersendiri
meratapi
wajah hati ini

betemankan sejuta mimpi
yang pudar hilang dari langit
tanpa mampu ku miliki lagi
biar berkurun mengemis kasih

teringat di saat
kau genggam erat tanganku
tawamu
menemani
setiap nafasku

malam ini
ku bersendiri
meratapi lerai luka hati

bertemankan sejuta cahaya
yang mungkinkan membunuh jiwa

teringat di saat
kau genggam erat tanganku
tawa mu
menemani
setiap nafasku

kau bunuh kaca
fantasiku
tuk hidup bersama dengan cintamu itu

impian terindah masih terlukis di hati
melodi tangis dan tawa mu
kau lah cinta ku


nape aku suka lagu nih?
lagu nih best.
lagu nih ade kaitan dgn aku skrg
lagu nih ade kimia antara aku dan lagu nih
lagu nih mengisahkan aku dan dia
lagu nih menceritakan segala
lagu nih menceritakan semua
lagu nih merujuk aku
lagu nih merangkumi kami
lagu nih menceritakan perasaan aku
lagu nih benar tentangku
lagu nih buat aku sedih
lagu nih mengingatkan aku pasal dia
lagu nih teman setia sedih aku
lagu nih muhasabahkan diriku
lagu nih melodi sedih
lagu nih seronok ddengar
lagu nih best
lagu nih terbaek
lagu nih aku suka dari dlu lagi

dgr la lagu nih
trimas the peanut buat lagu nih :)

awk yg bernama sahabat





pandangan yg dipandang
seorang perempuan
ganas sikit
bebas
cepat terasa.haha
ketuk
gelak2
mereng senget

afiqah shukri
perkenalan pertama kat fb
pergaduhan
pergurauan
pertukaran cerita bermula
aku ske cara dia berfikir
dia banyak memutar belit
aku kadang terjerat
ayat die bagus
aku suke.
tp aku lagi ske kawan dgn dia
sbb dia best
dia buat aku gelak
dia kelakar seh
haha
awk bace lah
pndangan sy nih
:)

liga super 2010-25/05



kuala lumpur 0-0 johor fc

dedicate untuk dia lagu 'twickheads - guris'





Ku percaya padamu
Menghulurkan,ohhtanganmu
ku percaya padamu
ku turuti mu,ohhh hendakmu

kau menghianati aku
kau mempermainkan perasaanku
kau menikam dan meludahku
kau dedahkan,warnamu
sendiri ku menangis
menangis dalam kekecewaan
ku sendiri
menangisku menangis menangis dalam keseorangan
ohh
sendiriku belajar erti pengalaman hidup sendiri
ku sendiri
bebaskan,bebaskan
agarku mampu berdiri sendirian
dengarlah


aku suke lagu nih.
kena ngan peristiwa
insiden aku kali nih.
nape dia sggup wat aku cmni?
salah aku ker?
silap aku ker?
aku tau aku siapa.
tak penting pun bg dia
tp jgn la tikam aku dari blkg.
janji yg dia aggap remeh aku pgg
tp dia? tepati sangat ker?
aku tak salahkan dia.
lagu nih da rungkai segalanya

awk,1 je sy nk ckp
bayangkan awk ade kat tmpat sy skrg nih?
apa awk akan wat?

aku sabar.
aku terima.
aku redha
dia tipu aku.
dia buat aku macam batu
macam kayu snooker
kayu snooker boleh pkul bola uh
kalau di gerakkan.

aku tau mksud nama pun mudah.
tp mudah awk tu,
fikir la sebelum buat.
kalau terus terang tak salah la.
silap aku gak tak reti jaga dia
aku maafkan dia.
tp dia nape cmni?
terus rasa bersalah?
aku oke la.
cume aku taknak dia ulangi jek.
boleh nk cntct abg dia uh,
tp gtau aku dlu.
agak2 burung gagak.
aku bole buat np tak dia?

kecewa
terkilan
sedih
pilu
hiba
semua ada.tp aku sabar
aku tenangkan diriku
aku rilek.
aku tau nih ujian terbesar
aku ajak dia berbincang
kita berhadapan
baru gentle.
tp nape dia taknak?
dia nk bersendri?
bole setel ke?
smpai bila?

dia nk perhatian.
dia nk di jaga
dia nk diurus
dia nk aku jg
dia nk aku cared
aku buat sume.mgkin tak kne cara.
tp tak ada makna kalau
balasan begini.
aku boleh sabar.
aku sayang kau lagi.
truly from my heart
aku takkan tinggalkan dia

award from matikatak



hey,matikatak bg aku award nih
trimas weh.
aku follow la blog ko.
dun wori oke.
:)

tag from wani


1. Nama pada inbox saye
-prmysuri

2. Ringtone utama dekat phone
- nokia ringtone

3. Apa saye buat pukul 12 tgh mlm td
- tido

4. Org yg terakhir bersame saye
- family kot

5. Warna t-shirt saye pakai skrg
- biru

6. Bende terakhir saye buat
- melompat

7. 3 perkare yg anda suke buat setiap hari
-senyum
-mesej
-on9

8. Duit yang ade dalam wallet
- rm10

9. Camner idup
-belum kawen lg la

10 . Bile kali terakhir jumpa mak anda
-tadi

11.mak saya kat mana
-kat umah

12. malam tadi , org terakhir cakp ngn saye
-ayah sy

13. suprise terbaru yg i dpt
-ibu da bg kawen

14. Bnde yg bru dpinjam dari kawan
-helmet

15. My bf ?
-kawan ramai la.

16. Apa yang rase skrg
-hepi.sedih.pilu.terkilan

17. Nak share ngan sape
-si dia

18. Sape yg tau rahsie saye .
-dia

19. Diorang simpan ke rahsia tu ?
-simpan

20. Nak tag ke ?
-iqin

tag from iqin

3 name samaran kamu
-akim
-mat
-belon

5 tarikh penting dlm idup kamu
-19/12 aku lahir
-27/3 ikatan cple dgn dia
-16/3 besday dia
-1/1 taun baru lah
-27/6 masuk uitm jb

5 perkara yg kamu bwt smlm

-tgk muvie, DEAR JOHN.best
-on9 fb
-new post
-on9 tido

5 perkara yg bwt anda gembira

-dia.
-bebas
-rilek
-senyum di mulut
-byk masalah.hihi

5 drama kegemaran anda

-detective conan. drama kan?
-seputih qaseh ramadhan
-sindarela
-merah putih
-kami the series

5 tmpt percutian idaman anda

-sungai golok. kawen murah
-bangkok. ngah perang.best
-dubai. panjat burj dubai.tinggi
-mcdonald makanan free
-italy

5 sbb kamu m'jwb soklan neh
-sbb di tag...
-sbb die yg menge'tag'
-sbb saje2
-sbb mengisi entry.
-sbb tu jelah sbbnye.heheh


5 org yg nk d'tag
-wani
-meja
-kerusi
-kasut
-epal

p/s: thx iqin for the tag...

tag from wani


Regulations to receive this award :

1) Thank and link the person that gave you the award.

trimas kat cik wani for this tag & award.

2) Pass this award onto 15 bloggers you’re recently discovered and think are fantastic:

nanti aku bisik kat 'chat@15' korang ok? ahak

3) Contact the blogs and let them know they’ve won the award:

tggu aku bisik kat 'chat@15' oke? ahak

4) State 7 things about yourself: easy. just state the seven.

1 . aku seorang lelaki.

2. aku suke mandi.

3 . belum berkahwin not yet married.haha

4 . senyum selalu always smile. :)

5. berangan fikir masa depan

6 . tenang, rilek, cool

7 . domino pizza sedap :)

horoskop disember




DISEMBER

Sangat setia dan pemurah.
Bersifat patriotik.
Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan.
Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa.
Bercita-cita tinggi.
Suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi.
Seronok bila didampingi.
Suka bercampur dengan orang.
Suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai.
Sangat jujur, amanah dan bertolak ansur.
Tidak pandai berpura-pura.
Cepat marah.
Perangai yang mudah berubah-ubah.
Tidak ego walaupun harga dirinya sangat tinggi.
Benci pada kongkongan.
Suka berlawak.
Pandai buat lawak dan berfikiran logik

mungkin betul kot
aku tak nafikan
ella pun ade cakap tentang diri aku
manusia mane pernah knal diri
orang menilai
orang pertikai
kita jgn marah
mungkin betul?
muhasabah diri
pkir dalam diri
kisah luar jgn khuatiri
jgn ikut ati
dgr orang bicara
baru bertindak.
fikir dlu
haha aku ingatkan diri aku sndri

tp aku pelik ayat nih
'practise make perfect,but nobody perfect'
:)

liga super 2010-21/05




johor fc 1-2 kedah
azuad mat arip


bukan aku tak ske johor fc maen skrg
macam takde pnyudah
tumpul sgt2
safuan ibrahim no.19 tak layak jd striker la
memalukan.
rugi aku tgk
nasib baek stadium dkat dgn umah
player johor sangat 'kureng' la bg aku
kekalkan johor fc yg lama

cikgu zati


sebelum aku msuk UiTM JB,
aku msuk kolej matrikulasi melaka dahulu
susah weh,aku kuar aa.
sbulan lebih di sana.
ramai kawan aku kenal
zati kawan rapat aku
aku ske kawan dgn dia =)

result semalam kuar.
aku tolong cek kan dia suruh
aku tgk.
waah tahniah weh.
even tak dpt 4flat, oke la nih
tp die muram
kenape tah?
bg aku oke.sgt3 (utk org bebal mcm aku mmg la)

kat matrik,dia selalu ajar aku
subjek kimia,fizik,math
dia pandai sbb tu aku pilih dia jd tutor
tp aku tak paham2.haha
trimas norizzati bt norzali


esok dia ada temuduga ijazah pendidikan kat UTHM
smuge sukses ye kawan!
lpas nih kamu jd cikgu.
waaah cikgu zati.
garang~ hihi





persembahan grand dinner part 6

kami tau akan ade dinner gempak untuk part 6
haha takkan la kami nak menyibuk.
baru part 2 weh.
kak ummi tpon aku nak jumpe
aku kate pelik je akak nih.
die sruh sambal kicap buat persembahan untuk dinner tu nnti
gile ker?
persembahan nyanyian ker?
dia nak teater.
kami cadangkan teater muzikal

dia setuju
dia bagi tau apa kene buat
persembahan kehidupan part 6 kat uitm jb
tema pun 'journey to remember'
aku mula tanya mereka
mereka setuju
aku kata kita takde perempuan.sape korang nak amek?
dorang sebut la ama,zue,ala,shima,ema,dila
ditambah sharul ngan azhar
aku angkat tangan
cadang 1 name je.ella.hee
mereka setuju,latihan dimulai

aku mintak tolong miss zafirah
abg dzan sbgai pmbantu
3hari saja untuk berlatih
bukan senang weh.
penat gila2 sangat2
mereka bagi komitmen
trimas kawan2
mereka dgr sume kata
byk konflik tp dapat diatasi
kita bawah 1 bumbung
jgn pecah bumbung uh
igt nih,aku ade,rilek je.hihi

teater TANDA aku jadikan idola.
aku suke indiependent
aku suke bebas
aku minat cmtu
aku cakap sikit,mereka tau selanjutnya
4orang aku letak sbg pemuzik
kami main akustik.
aku tak complicated cerewet plihkan baju untuk mereka
aku cakap bju putih,sluar itam
itupun keputusan mereka
pakai ikut selesa korang

hasilnya byk pujian kami terima
kritikan pun ade.biasalah tu.
mulut orang tak mampu kami ttup
kami buat mana termampu
thanks kat Miss Zafirah bantu kitorang
tak lupe abg Dzan gak.
nnti tolong kami lagi =)










sinopsis teater kami :
berkaitan pengalaman2 pelajar part6 sewaktu kat uitm selama 3 tahun
first scene,
gaduh.smpai kne buang kolej ramai2
couple yg ade kat dlm uitm
yg tgh happy,sedih,break-up terus
second scene,
aktiviti ikut program.
dip in banking-brainstorming masa CCT & cinderella
dip in bisnes study-perang ARAB & larkin top speaker (persandingan nirman & memey)
dip in accounting-aktviti dorang study & malam ACE
penutup dgn lagu 'aizat-pergi'






and the video

video
kali nih miss zafirah record
tp sayang tak smpai abes,
bateri yg smpai dulu

video
credit kat kak ummi sebab rakam lagi.hee

sambal kicap

search je kat facebook - 'sambal kicap'

nasyid sambal kicap

teringat waktu part 2 kat uitm
pada 09/03/10,lagi 2 ari prtandingan bermula.
risau weh.mana taknya.
aku kne conduct.
aku kne jd ketua.
aku cari budak.
aku uruskan semua.
kat uitm,aras kitorang jek 1 bilik.so, nak taknak kene masuk gak pertandingan uh
ini kerana, 'stiap aras wajib hntar 1 kumpulan'

ada yg suruh aku ajak budak2 surau
aku bangkang bantah
asik mereka je nak dpt sijil??
aku berlari masuk bilik ajak mereka2 yg tak rajin 'ke surau' haha
saja aku highlight kat sini.sebab mereka layak bagi aku.
aku terharu apabila ramai pulak yang nk masuk.
syarat mengatakan 10 orang je.tp telebih smpai 14.haha
kelakar2.

daus.komeng.pian.pejal.wafie.syafiq.ben.iwan.fareez.mahdzar.stim.blue.myrul.aku.
kami menggelarkan 'sambal kicap'
latihan 2 ari sebelum pertandingan
2 lagu perlu dibawa
wajib-lagu tentang Rasulullah
dan 1 lagu bebas.
kami memilih lagu 'Ya Rasulullah' dan 'Tomat' sebagai taruhan
kami kreatif.
gaya sumenye ada.
kami tak suke stereotype!
nasyid kami bukan mcm dlu.
kami tak terpesong tp mahu kelainan.
prinsip kami. =)


gambar sebelum pergi
berkemeja.haha
bergitar.haha
kami berbeza. d=)
giliran kami ke-6
kumpulan lelaki pertama buat persembahan.
gementarnya.hee
sebelum masuk dewan besar,
doa dimulai.selesai
sume tenangkan rakan masing2
buat macam dirancang.
rilek.tenang aje.
kita tengok persembahan orang jgn gelak2




dalam dewan.
ramainya pelajar.
gementar tetap ade weh
masuk dari pintu belakang macam artis je.
sabar belum start lagi pun.huh!

persembahan kumpulan kelima tamat.
tibalah kami.
gelepor.dedor.gelabah.
pertama kali atas pentas.haha
kelakar.rilek.
nama 'SAMBAL KICAP' diannounce
ramai gelak2.haha
penaik semangat uh.test mikrofon.
test gitar.sume oke.
d=))





video
credit to wanita part6 (shakira.ummi.ana.fatin.dan lagi)


kami di facebook! klik bawah.=)
sambal kicap



2 hari selepas, keputusan diumumkan.
kami tak target apa2 pun.
seriusly kami hanya suka2
bukan untuk menang
bukan untuk cari nama
bukan untuk niat tak baik
kami buat sebab kami tau kami boleh
kami bukan mahasiswa kosong

kami redha dengan apa2 keputusan pun.
naib johan tempat kami.
Alhamdulillah syukur.
kepada yang pandang rendah terhadapku,
aku dah buktikan lah,whai lelaki!
niat aku bawak mereka bukan suka2
niat utama untuk membri mereka sijil dari UiTM
bukan mereka tak aktif,
pembabitan tiada
inilah alternatif jalan untuk aku tolong mereka
mereka bg komitmen kerjasama baik
terima kasih kawan2
aku suke kerja dgn korang!!

haha dia kawan aku



kenapa la aku tgk die asik mnjauhkan dri dari aku.
aku prasan,hey igt aku takde prasaan ke?
dia cakap die taknak ganggu hubungan aku ngan ella
dia banyak becerita ngan aku semalam.
dia cerita, aku dgr sumenye
dia ada byk masalah sama ngan aku.
dia je taknak cari aku.igt aku lupe jnji ke? hee
kita tetap kawan
dia tinggalkan org yg die suka utk org yg dia sayang,tp hampa
dia menangis sorang2 taknak plak cari aku.
dia cakap,aku mungkir jnji. padahal tak pun.

quote from her message on 17may2010
'kte kwn spai bila2 tu kan promise dr dulu.jgn gundah gulana sabar dan sy akan ada oke.'
-ama




Bunkface - Dunia






Gelisah tak bermaya
Manipulasi angkara kita
Dan bencana yang melanda
Generasiku menjadi mangsa
Dan ini bukan lagi
seperti yang kau impikan
Percaya kataku

Aku bimbangkan dunia
Tiada cahaya ku terima
Aku tentang segalanya
Moga kau akan turut serta
Di dunia

Kuasa sementara
Komunikasi tiada makna
Dan tindak balas ego
yang ku terima
Tiada perasaan kecewa

Dan ini bukan lagi
seperti yang kau impikan
Percaya kataku

Aku bimbangkan dunia
Tiada cahaya ku terima
Aku tentang segalanya
Moga kau akan turut serta
Di dunia kita

faizal tahir - adrenalin lirik


Rangkap satu kata mula pendahuluanku
Salam mula cara kita sejahtera semua
Jangan banyak jangan sikit sederhana cukup
Cara aku cara kamu sama tak serupa


Pandanganku hanya ke langit biru

Sabar menanti kelam berlalu pergi tampil matahari

Berlari laju ku terbang tinggi

Menuju ke bintang itu


Siapa bilang siapa kata bulan itu jauh

Siapa sangka siapa tahu naik turun aku

Pandanganku hanya ke langit biru

Sabar menanti kelam berlalu pergi tampil matahari

Berlari laju ku terbang tinggi
Menuju ke bintang


Kau juga aku bukan tak bisa

Dah jatuh dan bangun semula


Siapa tahu semua tipu benar jadi palsu

Makin dekat makin mahu adrenalin laju

Berlari laju ku terbang tinggi

Menuju ke bintang itu


Berlari laju ku terbang tinggi
Menuju ke bintang itu