nada penari cinta



hujan-ku mahu kau tahu


aku tak mampu nk bersuara
dia datang setelah seminggu bertapa
aku terima dgn hati terbuka
terkejut
tergamam
terkesima
semua ada.seminggu ramai tenangkan aku
aku kerja part time kat hotel selesa pasir gudang
memberi kelegaan
melupakan kisah lalu
tp perit bila diingat kembali
mmg sukar nk melupakan

aku percaya.
aku terima qada qadar nya
mgkin ini pengalaman
aku amek positif side sahaja
kalau pkara sebegini tak berlaku,
aku tak mungkin menimba sedemikian
bukan senang nak hadapi sorang2
kawan2 ada aku guna sebaik mngkin
terima kasih semua

aku tak cerita pada semua
dia kata dia pun tak,
aku igt ayat abg dia
'jgn igt ko dpt sejemput dari dia
ko nk lebih'
haha kau igt aku takut ayat kau
nak langgar beradab sikit
jgn ikut pintu belakang terjah
tikam belakang aku.

yep.dia sgt play safe
berhati2 setiap pegerakan.
aku tak nafikan, nada kami skrg
sangat2 low
bukan mudah nk trus high.
awk paham la sikit
bukan sengaja sy tak tepon awk
even awk ckp sy jenis tak pndai amek hati awk
oke,sy akui.
tp salah ke sy buat cara laen?
da selalu sangat kalau
lepas bergaduh perang besar,
tepon memujuk memaafkan
mmg itu benar.tp salah ke sy nk stereotype
aku tau ape aku buat
cara aku mmg berbeza.
sbb uh org susah paham aku
bkn aku nk menonjol
tp hubungan kita
awk an nak keunikan.kelaenan.
kepelikan.awk sabar je

aku hairan.tergamam
nape dia cari aku balik?
aku bukan la tbaik utk dia
sy nasihatkan nih sbg kawan awk
bkn sbg boy awk
sy, amirul hakim.kosong.
takde isi sumting special pun.
sy miskin.sy kurang segala
tak cukup semua.
perkara buruk sgt byk dalam diri
sy hina.sy tak mmpu bhgiakan awk.
sy tak sempurna
kat luar sne rmai lagi sempurna
sy bukan mintak simpati
terus terang sy katakan
sy tak kaya.sy tak kaya budi bhasa
sy tak kaya segala
sy mudah macam boneka.puppet
sy tak merdu.hilang seri hilang seru
segalanya kosong.
tp sy masih diri sy.itu je. :)
kalau awak terima sy
kerana terpaksa
kerana 'senang tinggal susah cari'
kerana nak jg ati sy,ati sume pihak
kerana simpati dan kasihan
sy tak kesah.itu hak awk
tp awk tau buruk baek kesan semua kan?
sy bukan percaya awk kosong
sy bukan buta.tp buat2.
awk paham sy kan?
sjauh mana sy tak tau.
sbb sy percaya.sy nampak
tak gune ag idup kalau tak dteruskan
sbb sy percaya ada hikmah
buat ssuatu perkara dgn mujahadah
mgkin jalan ini terbaik,mungkin tidak
pelbagai persoalan akan trjawab
kalau kita berani lalu jalan yg berliku

aku bukan B-Daman
aku bukan idaman semua
aku insan biasa sahaja
istimewa langsung tak ada
aku akui.aku sedar aku tak bagus sgt
aku tak nak kutuk.
mulut manusia? mampu aku kunci
satu persatu?
mustahil.haha aku masih aku
aku masih di sini
aku masih amirul hakim
kau nampak sebgaimana aku,
tu lah aku.
itu lah personaliti aku

forza italia



haha peduli kata orang
dari euro 2000 aku da sokong italy
tak igt ke world cup 06?
saat paling manis mengucup trofi
berprestij itu kan? :)



ketika itu sangat gemilang
sebab apa?
sebab ada penyarung jersi no 10
haha abg aku uh.
aku minat dia
cara permainan dia best
aku ske dia
dia francesco totti



aku rasa world cup kali nih
ITALY tak menang lagi
tp kalau rezeki ada.tak ke mana
sebab totti takde.haha

korang tau kan, italy da 4 kali
genggam piala uh
belakang brazil yg da kucup 5 kali
negara samba sgt hebat
aku tak nafikan
kali ini kat south africa,
negara kelahiran eropah sukar
nk kucup piala ini.sebab kajian
yg aku kaji, negara eropah mnjuarai piala ini
ketika acara bermain di eropah sendiri
so,di afrika selatan,bukan kelebihan.
tu tanggapan pendapat aku.
haha tapi aku tetap sokong italy
aku tak bole nak ramal juara
sebab di afrika selatan, berbagai perkara boleh terjadi
yg tak dijangka kan berlaku.
:)
forza italia

result di umum




waaah gelabah beb bila tau arini 10 jun
berdebar segala degupan jantung
paru2 dalam hati berlegar2 dalam dada
keje kat hotel pagi td
aku ngan itey da mule risau.
semua benda tak keruan.
tp rilek beb.haha mental kuat
mmg cmtu.wee wee

smpai je kat umah.geram dalam ati
line bz gile.sangat sibuk,
nk kata lampu merah, ijau je
tangan da pnat untuk refresh page uh
tak masuk gak. UiTM oh UiTM
kata dah maju.kembangkan lah sistem anda
:) please.
takkan lah nk suruh kami
mahasiswa buat demonstrasi jalanan
bawak sepanduk mencarut mngutuk UiTM?
hee kami bukan useless mahasiswa

hey bile lah dpt tgk result nih
prasaan cuak gementar jadi marah tau tak
ahah tp aku tak marah.sbb macam sem lepas
aku cek esoknya.
nak buat mcm mane.
itulah UiTM.

Ya Allah.berikanlah aku yg terbaik
berikanlah result terbaik.
aku terima dgn ati terbuka.
aku da usaha.aku terima hasilnya
terima kasih segalanya.
aku bersyukur. :)



suka ini lagu 'fynn jamal - 150 juta'





Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“Sayang mungkin baran tak kira masa”
“Tapi sayang tahan kalau salahnya saya”
“Sayang mungkin saja keras kepala”
“Tapi sayang manja bila kita berdua”

“Saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi senja
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

rahsia kita berdua



trimas arienna afiqah
.
beliau sruh dgr lagu ini
ternyata sangat menarik muzik akustik
:) lirik pun mendalam.
hampir tepat dgn insiden
aku dan dia
terima kasih,sahabat


haha cabutan bertuah



RM50 untuk dimenangi, Join sekarang!



farhan anjurkan ini contest
aku join je.haha
weh saudara farhan,
aku da buat 3 step uh.
:) aku da letak link kat blog aku
tgk lah.wee wee

akim - janji




Cubalah kau mengerti
Perasaan hatiku
Ku cinta kamu
Hanya itu aku tahu

Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku

Aku akan selalu
Menjaga dan mencintaimu
Aku janji padamu
Takkan menduakanmu

Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku

Aku janji padamu
Akan mencintaimu

Takkan menduakanmu




hey nama dia same dgn nama aku
tp aku ada 'amirul' dia ada 'afiq'
haha yg penting ada 'hakim' kan?
wee wee tekenal gak kau
tp aku tenakal cume belum tekenal.
haha

selamat malam sahabat


tertidur pukul 9 lebih
terjaga dia call. aku bgun.
awk, lagi 1 jam kejut lg?
bole tak? dia oke.
dia kejut aku.

aku bgun, niat nk tgk bola
sambil msg dgn dia
aku dpt rasa die ade masalah
tp dia smbunyikan.
pendam dalam hati dia
aku kata smpai bila.
dia nk bgtau boy die,tp dia takut
stalker,kau sgt tak gne.
berani buat dia smpai mcm tu.
dia msg aku, tp nada sedih
mood suram.aku perasan.
tp die deny die oke.

at last kaca di retina mata pecah jua
aku kata, nk lepas, lepas je.
tak payah simpan2.
smpai bila? tu je aku kata.
smpai bedarah dlm ati tu?
smpai da tak mmpu nk bnafas?
awk, tlg lah. walau tak ckp kat 'dia',
sy kan ade.
sy sntiasa ade untuk awk.
kita kan kawan. :)
skrg awk da tido, lega dalam ati sy.
sy doakan awk oke.
lupekan segala masalah walau susah
selamat malam sahabat ku. :)

rakusnya si ulat

aku memandang bumi
seperti tembikai yang bulat
dan manusia pulak
seperti ulat ulat yang menghuni tembikai itu.
merasai segala nikmat tembikai,
dan akhirnya menghancurkan
segala keindahan tembikai itu.
segala isi tembikai dinikmati dengan rakusnya,
yang tinggal hanyalah tembikai
yang sudah tidak elok seperti dulu.
samalah macam manusia.
menikmati hasil bumi dengan rakus,
seterusnya seolah olah
menghancurkan bumi itu sendiri.
sama bukan?
mungkin ini hanya imaginasi aku.
tapi mungkin jugak ia realiti.

akulah bibik

cuti sem da berlaku
sebulan lebih sudah.
bermula gembira bila da abes final
uitm, aku nak balik umah la
balik umah pun mampu snyum
gembira fuad ajak kerja part time
kat hotel selesa pasir gudang
banquate kat ctu
best.sronok.riang.
mcm lah kerja hari2.
haha
ble takde kerja.
macam biasa.
akulah bibik kat rumah
nasib baek lah tiada adik perempuan.

sapu rumah
mop lantai
basuh tandas
vakuum
buang sampah
susun selipar
gosok baju

bila tidur bangun lambat
telinga di bingit ngan leteran ibu
haha berkali aku cakap
rilek, org tau la nak buat
naseb baek ade ganjaran
tak kesah la asal makanan fon aku ckup
macam tu la.haha

ucapan 'sy sayang awk' murah lah

nk reply 'semudah itu ker' dari blog
srikandi arienna afiqah :)
yes.sy stuju sokongan awk.
tp bg sy perkataan
'saya sayang awk' sangat murah
lgi2 zaman 20-an
zaman sekarang nih
zaman kanak2 mnjadi remaja
:)

awk,klu sy nk tukar ayat
'sy cintakan awk' bole?
sy suke ayat nih ble dlafazkan.
tp jgn ubah maksud yg utama lah
pkataan nih ble dbicarakan
boleh buat penerima sedih
boleh buat terharu
boleh buat kpecayaan trus ttanam dlm ati
boleh buat pengekalan hubungan
boleh buat penerima terasa faham maksud dalam
lagi2 klu diungkap
bila mata btentang mata
kaki bertemu kaki
tangan mengeggam mesra. :)

awk,sy ubah ae?
'sy cintakan awk'

namewee betul kot kali nih



tgk je lah.
namewee yg dlu dimaki
di caci sebab
ubah lagu negaraku
mmg biadap.
tp waktu uh jek.
tp tgk video atas nih.
betul gak perbuatan dia
memalukan TNB saja.
aku tak sokong mana2 pihak
aku sokong yg benar je.hee
:)

*p/s : trimas kat kaydeheartless.

rungkai dari sungkai

sabtu semalam aku gembira weh
aku hepi
aku tak tau reason sebab nape
tp aku cari jawapan
persoalan uh.
hahah aku jmpe
walau tak reasonable

lepak2 dgn kawan lama
bedul,mono,faez
waaah bertukar cerita
bertukar gelak2
lama tak jmpe bedul sebab kali terakhir
kat skola kbgsaan. :)
kami lepak2 dkat restoran bsebelahan the zone
waaah enjoy uh.best2

smpai umah kul 4 lebih.
ade sahabat risau kan aku.
aku ckp,sy oke je la awk. :)
balik umah,
aku teman dia dalam tidur.
aku mncul dlm mimpi dia :)

aku da rungkai segala ke-happy-an ku.
wee dia dan kawan2
best2.aku da jmpe.
:)




*p/s : aku ske cite chapalrela :)

liga super 2010-29/05



johor fc 1-0 perak
norizam salaman

hari ni sabtu



biasalah bangun kul 6.30 solat subuh
tido agak lewat smlm
pity her. dia block incoming call
sebab ade stalker kacau2
kalau aku pun marah
stalker uh heartless ke?
smpai kne marah maki hamun pun still stand
haha aku skong stalker uh sikit lah
dia setia.lelaki setia
u know what,
aku mmg skong ayat bercerita
'lelaki setia'.

haha

bgun tido msg ngan dia
dia mntak maaf semalam
haha tapi aku tertido terlelap
maaf awk.hihi

bgun tido mandi manda
shingga wangi, kalah bau ambi pur.
seriusly
aku termi msg dari
kawan lama,lelaki
dia ajak datang
kompleks pusat bandar
lepak2.aku pergi

aku gembira hari ini
hari ni sabtu
hari ni 29/5
hari ni hatiku riang
persoalan kenapa?
aku tak jawab dari td

mungkin aku byk senyum?
mungkin aku dah sarapan td?
mungkin hari ni johor fc lawan?
mungkin aku gila?
mungkin jumpe sahabat lama?
munhkin jumpe mereka?
aku tak rungkai lagi
mengapa aku hepi.
haha macam takde masalah je kan?
afiqah shukri, sy hepi arini. :))

award from iqin



iqin
trimas ae award nih
tp iqin cakap blog aku cool
bg aku biasa jek.
haha mata die tak nmpak sebelah kot
takpe2, aku highlight an,
iqin, blog sy biasa je oke.
tak de istimewa pun.
;)

lagu menceritakan segala 'the peanut - emosi cinta'




malam ini
ku bersendiri
meratapi
wajah hati ini

betemankan sejuta mimpi
yang pudar hilang dari langit
tanpa mampu ku miliki lagi
biar berkurun mengemis kasih

teringat di saat
kau genggam erat tanganku
tawamu
menemani
setiap nafasku

malam ini
ku bersendiri
meratapi lerai luka hati

bertemankan sejuta cahaya
yang mungkinkan membunuh jiwa

teringat di saat
kau genggam erat tanganku
tawa mu
menemani
setiap nafasku

kau bunuh kaca
fantasiku
tuk hidup bersama dengan cintamu itu

impian terindah masih terlukis di hati
melodi tangis dan tawa mu
kau lah cinta ku


nape aku suka lagu nih?
lagu nih best.
lagu nih ade kaitan dgn aku skrg
lagu nih ade kimia antara aku dan lagu nih
lagu nih mengisahkan aku dan dia
lagu nih menceritakan segala
lagu nih menceritakan semua
lagu nih merujuk aku
lagu nih merangkumi kami
lagu nih menceritakan perasaan aku
lagu nih benar tentangku
lagu nih buat aku sedih
lagu nih mengingatkan aku pasal dia
lagu nih teman setia sedih aku
lagu nih muhasabahkan diriku
lagu nih melodi sedih
lagu nih seronok ddengar
lagu nih best
lagu nih terbaek
lagu nih aku suka dari dlu lagi

dgr la lagu nih
trimas the peanut buat lagu nih :)

awk yg bernama sahabat





pandangan yg dipandang
seorang perempuan
ganas sikit
bebas
cepat terasa.haha
ketuk
gelak2
mereng senget

afiqah shukri
perkenalan pertama kat fb
pergaduhan
pergurauan
pertukaran cerita bermula
aku ske cara dia berfikir
dia banyak memutar belit
aku kadang terjerat
ayat die bagus
aku suke.
tp aku lagi ske kawan dgn dia
sbb dia best
dia buat aku gelak
dia kelakar seh
haha
awk bace lah
pndangan sy nih
:)

liga super 2010-25/05



kuala lumpur 0-0 johor fc

dedicate untuk dia lagu 'twickheads - guris'





Ku percaya padamu
Menghulurkan,ohhtanganmu
ku percaya padamu
ku turuti mu,ohhh hendakmu

kau menghianati aku
kau mempermainkan perasaanku
kau menikam dan meludahku
kau dedahkan,warnamu
sendiri ku menangis
menangis dalam kekecewaan
ku sendiri
menangisku menangis menangis dalam keseorangan
ohh
sendiriku belajar erti pengalaman hidup sendiri
ku sendiri
bebaskan,bebaskan
agarku mampu berdiri sendirian
dengarlah


aku suke lagu nih.
kena ngan peristiwa
insiden aku kali nih.
nape dia sggup wat aku cmni?
salah aku ker?
silap aku ker?
aku tau aku siapa.
tak penting pun bg dia
tp jgn la tikam aku dari blkg.
janji yg dia aggap remeh aku pgg
tp dia? tepati sangat ker?
aku tak salahkan dia.
lagu nih da rungkai segalanya

awk,1 je sy nk ckp
bayangkan awk ade kat tmpat sy skrg nih?
apa awk akan wat?

aku sabar.
aku terima.
aku redha
dia tipu aku.
dia buat aku macam batu
macam kayu snooker
kayu snooker boleh pkul bola uh
kalau di gerakkan.

aku tau mksud nama pun mudah.
tp mudah awk tu,
fikir la sebelum buat.
kalau terus terang tak salah la.
silap aku gak tak reti jaga dia
aku maafkan dia.
tp dia nape cmni?
terus rasa bersalah?
aku oke la.
cume aku taknak dia ulangi jek.
boleh nk cntct abg dia uh,
tp gtau aku dlu.
agak2 burung gagak.
aku bole buat np tak dia?

kecewa
terkilan
sedih
pilu
hiba
semua ada.tp aku sabar
aku tenangkan diriku
aku rilek.
aku tau nih ujian terbesar
aku ajak dia berbincang
kita berhadapan
baru gentle.
tp nape dia taknak?
dia nk bersendri?
bole setel ke?
smpai bila?

dia nk perhatian.
dia nk di jaga
dia nk diurus
dia nk aku jg
dia nk aku cared
aku buat sume.mgkin tak kne cara.
tp tak ada makna kalau
balasan begini.
aku boleh sabar.
aku sayang kau lagi.
truly from my heart
aku takkan tinggalkan dia

award from matikatak



hey,matikatak bg aku award nih
trimas weh.
aku follow la blog ko.
dun wori oke.
:)

tag from wani


1. Nama pada inbox saye
-prmysuri

2. Ringtone utama dekat phone
- nokia ringtone

3. Apa saye buat pukul 12 tgh mlm td
- tido

4. Org yg terakhir bersame saye
- family kot

5. Warna t-shirt saye pakai skrg
- biru

6. Bende terakhir saye buat
- melompat

7. 3 perkare yg anda suke buat setiap hari
-senyum
-mesej
-on9

8. Duit yang ade dalam wallet
- rm10

9. Camner idup
-belum kawen lg la

10 . Bile kali terakhir jumpa mak anda
-tadi

11.mak saya kat mana
-kat umah

12. malam tadi , org terakhir cakp ngn saye
-ayah sy

13. suprise terbaru yg i dpt
-ibu da bg kawen

14. Bnde yg bru dpinjam dari kawan
-helmet

15. My bf ?
-kawan ramai la.

16. Apa yang rase skrg
-hepi.sedih.pilu.terkilan

17. Nak share ngan sape
-si dia

18. Sape yg tau rahsie saye .
-dia

19. Diorang simpan ke rahsia tu ?
-simpan

20. Nak tag ke ?
-iqin

tag from iqin

3 name samaran kamu
-akim
-mat
-belon

5 tarikh penting dlm idup kamu
-19/12 aku lahir
-27/3 ikatan cple dgn dia
-16/3 besday dia
-1/1 taun baru lah
-27/6 masuk uitm jb

5 perkara yg kamu bwt smlm

-tgk muvie, DEAR JOHN.best
-on9 fb
-new post
-on9 tido

5 perkara yg bwt anda gembira

-dia.
-bebas
-rilek
-senyum di mulut
-byk masalah.hihi

5 drama kegemaran anda

-detective conan. drama kan?
-seputih qaseh ramadhan
-sindarela
-merah putih
-kami the series

5 tmpt percutian idaman anda

-sungai golok. kawen murah
-bangkok. ngah perang.best
-dubai. panjat burj dubai.tinggi
-mcdonald makanan free
-italy

5 sbb kamu m'jwb soklan neh
-sbb di tag...
-sbb die yg menge'tag'
-sbb saje2
-sbb mengisi entry.
-sbb tu jelah sbbnye.heheh


5 org yg nk d'tag
-wani
-meja
-kerusi
-kasut
-epal

p/s: thx iqin for the tag...

tag from wani


Regulations to receive this award :

1) Thank and link the person that gave you the award.

trimas kat cik wani for this tag & award.

2) Pass this award onto 15 bloggers you’re recently discovered and think are fantastic:

nanti aku bisik kat 'chat@15' korang ok? ahak

3) Contact the blogs and let them know they’ve won the award:

tggu aku bisik kat 'chat@15' oke? ahak

4) State 7 things about yourself: easy. just state the seven.

1 . aku seorang lelaki.

2. aku suke mandi.

3 . belum berkahwin not yet married.haha

4 . senyum selalu always smile. :)

5. berangan fikir masa depan

6 . tenang, rilek, cool

7 . domino pizza sedap :)

horoskop disember




DISEMBER

Sangat setia dan pemurah.
Bersifat patriotik.
Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan.
Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa.
Bercita-cita tinggi.
Suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi.
Seronok bila didampingi.
Suka bercampur dengan orang.
Suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai.
Sangat jujur, amanah dan bertolak ansur.
Tidak pandai berpura-pura.
Cepat marah.
Perangai yang mudah berubah-ubah.
Tidak ego walaupun harga dirinya sangat tinggi.
Benci pada kongkongan.
Suka berlawak.
Pandai buat lawak dan berfikiran logik

mungkin betul kot
aku tak nafikan
ella pun ade cakap tentang diri aku
manusia mane pernah knal diri
orang menilai
orang pertikai
kita jgn marah
mungkin betul?
muhasabah diri
pkir dalam diri
kisah luar jgn khuatiri
jgn ikut ati
dgr orang bicara
baru bertindak.
fikir dlu
haha aku ingatkan diri aku sndri

tp aku pelik ayat nih
'practise make perfect,but nobody perfect'
:)

liga super 2010-21/05




johor fc 1-2 kedah
azuad mat arip


bukan aku tak ske johor fc maen skrg
macam takde pnyudah
tumpul sgt2
safuan ibrahim no.19 tak layak jd striker la
memalukan.
rugi aku tgk
nasib baek stadium dkat dgn umah
player johor sangat 'kureng' la bg aku
kekalkan johor fc yg lama

cikgu zati


sebelum aku msuk UiTM JB,
aku msuk kolej matrikulasi melaka dahulu
susah weh,aku kuar aa.
sbulan lebih di sana.
ramai kawan aku kenal
zati kawan rapat aku
aku ske kawan dgn dia =)

result semalam kuar.
aku tolong cek kan dia suruh
aku tgk.
waah tahniah weh.
even tak dpt 4flat, oke la nih
tp die muram
kenape tah?
bg aku oke.sgt3 (utk org bebal mcm aku mmg la)

kat matrik,dia selalu ajar aku
subjek kimia,fizik,math
dia pandai sbb tu aku pilih dia jd tutor
tp aku tak paham2.haha
trimas norizzati bt norzali


esok dia ada temuduga ijazah pendidikan kat UTHM
smuge sukses ye kawan!
lpas nih kamu jd cikgu.
waaah cikgu zati.
garang~ hihi





persembahan grand dinner part 6

kami tau akan ade dinner gempak untuk part 6
haha takkan la kami nak menyibuk.
baru part 2 weh.
kak ummi tpon aku nak jumpe
aku kate pelik je akak nih.
die sruh sambal kicap buat persembahan untuk dinner tu nnti
gile ker?
persembahan nyanyian ker?
dia nak teater.
kami cadangkan teater muzikal

dia setuju
dia bagi tau apa kene buat
persembahan kehidupan part 6 kat uitm jb
tema pun 'journey to remember'
aku mula tanya mereka
mereka setuju
aku kata kita takde perempuan.sape korang nak amek?
dorang sebut la ama,zue,ala,shima,ema,dila
ditambah sharul ngan azhar
aku angkat tangan
cadang 1 name je.ella.hee
mereka setuju,latihan dimulai

aku mintak tolong miss zafirah
abg dzan sbgai pmbantu
3hari saja untuk berlatih
bukan senang weh.
penat gila2 sangat2
mereka bagi komitmen
trimas kawan2
mereka dgr sume kata
byk konflik tp dapat diatasi
kita bawah 1 bumbung
jgn pecah bumbung uh
igt nih,aku ade,rilek je.hihi

teater TANDA aku jadikan idola.
aku suke indiependent
aku suke bebas
aku minat cmtu
aku cakap sikit,mereka tau selanjutnya
4orang aku letak sbg pemuzik
kami main akustik.
aku tak complicated cerewet plihkan baju untuk mereka
aku cakap bju putih,sluar itam
itupun keputusan mereka
pakai ikut selesa korang

hasilnya byk pujian kami terima
kritikan pun ade.biasalah tu.
mulut orang tak mampu kami ttup
kami buat mana termampu
thanks kat Miss Zafirah bantu kitorang
tak lupe abg Dzan gak.
nnti tolong kami lagi =)










sinopsis teater kami :
berkaitan pengalaman2 pelajar part6 sewaktu kat uitm selama 3 tahun
first scene,
gaduh.smpai kne buang kolej ramai2
couple yg ade kat dlm uitm
yg tgh happy,sedih,break-up terus
second scene,
aktiviti ikut program.
dip in banking-brainstorming masa CCT & cinderella
dip in bisnes study-perang ARAB & larkin top speaker (persandingan nirman & memey)
dip in accounting-aktviti dorang study & malam ACE
penutup dgn lagu 'aizat-pergi'






and the video

video
kali nih miss zafirah record
tp sayang tak smpai abes,
bateri yg smpai dulu

video
credit kat kak ummi sebab rakam lagi.hee

sambal kicap

search je kat facebook - 'sambal kicap'

nasyid sambal kicap

teringat waktu part 2 kat uitm
pada 09/03/10,lagi 2 ari prtandingan bermula.
risau weh.mana taknya.
aku kne conduct.
aku kne jd ketua.
aku cari budak.
aku uruskan semua.
kat uitm,aras kitorang jek 1 bilik.so, nak taknak kene masuk gak pertandingan uh
ini kerana, 'stiap aras wajib hntar 1 kumpulan'

ada yg suruh aku ajak budak2 surau
aku bangkang bantah
asik mereka je nak dpt sijil??
aku berlari masuk bilik ajak mereka2 yg tak rajin 'ke surau' haha
saja aku highlight kat sini.sebab mereka layak bagi aku.
aku terharu apabila ramai pulak yang nk masuk.
syarat mengatakan 10 orang je.tp telebih smpai 14.haha
kelakar2.

daus.komeng.pian.pejal.wafie.syafiq.ben.iwan.fareez.mahdzar.stim.blue.myrul.aku.
kami menggelarkan 'sambal kicap'
latihan 2 ari sebelum pertandingan
2 lagu perlu dibawa
wajib-lagu tentang Rasulullah
dan 1 lagu bebas.
kami memilih lagu 'Ya Rasulullah' dan 'Tomat' sebagai taruhan
kami kreatif.
gaya sumenye ada.
kami tak suke stereotype!
nasyid kami bukan mcm dlu.
kami tak terpesong tp mahu kelainan.
prinsip kami. =)


gambar sebelum pergi
berkemeja.haha
bergitar.haha
kami berbeza. d=)
giliran kami ke-6
kumpulan lelaki pertama buat persembahan.
gementarnya.hee
sebelum masuk dewan besar,
doa dimulai.selesai
sume tenangkan rakan masing2
buat macam dirancang.
rilek.tenang aje.
kita tengok persembahan orang jgn gelak2




dalam dewan.
ramainya pelajar.
gementar tetap ade weh
masuk dari pintu belakang macam artis je.
sabar belum start lagi pun.huh!

persembahan kumpulan kelima tamat.
tibalah kami.
gelepor.dedor.gelabah.
pertama kali atas pentas.haha
kelakar.rilek.
nama 'SAMBAL KICAP' diannounce
ramai gelak2.haha
penaik semangat uh.test mikrofon.
test gitar.sume oke.
d=))





video
credit to wanita part6 (shakira.ummi.ana.fatin.dan lagi)


kami di facebook! klik bawah.=)
sambal kicap



2 hari selepas, keputusan diumumkan.
kami tak target apa2 pun.
seriusly kami hanya suka2
bukan untuk menang
bukan untuk cari nama
bukan untuk niat tak baik
kami buat sebab kami tau kami boleh
kami bukan mahasiswa kosong

kami redha dengan apa2 keputusan pun.
naib johan tempat kami.
Alhamdulillah syukur.
kepada yang pandang rendah terhadapku,
aku dah buktikan lah,whai lelaki!
niat aku bawak mereka bukan suka2
niat utama untuk membri mereka sijil dari UiTM
bukan mereka tak aktif,
pembabitan tiada
inilah alternatif jalan untuk aku tolong mereka
mereka bg komitmen kerjasama baik
terima kasih kawan2
aku suke kerja dgn korang!!

haha dia kawan aku



kenapa la aku tgk die asik mnjauhkan dri dari aku.
aku prasan,hey igt aku takde prasaan ke?
dia cakap die taknak ganggu hubungan aku ngan ella
dia banyak becerita ngan aku semalam.
dia cerita, aku dgr sumenye
dia ada byk masalah sama ngan aku.
dia je taknak cari aku.igt aku lupe jnji ke? hee
kita tetap kawan
dia tinggalkan org yg die suka utk org yg dia sayang,tp hampa
dia menangis sorang2 taknak plak cari aku.
dia cakap,aku mungkir jnji. padahal tak pun.

quote from her message on 17may2010
'kte kwn spai bila2 tu kan promise dr dulu.jgn gundah gulana sabar dan sy akan ada oke.'
-ama




Bunkface - Dunia






Gelisah tak bermaya
Manipulasi angkara kita
Dan bencana yang melanda
Generasiku menjadi mangsa
Dan ini bukan lagi
seperti yang kau impikan
Percaya kataku

Aku bimbangkan dunia
Tiada cahaya ku terima
Aku tentang segalanya
Moga kau akan turut serta
Di dunia

Kuasa sementara
Komunikasi tiada makna
Dan tindak balas ego
yang ku terima
Tiada perasaan kecewa

Dan ini bukan lagi
seperti yang kau impikan
Percaya kataku

Aku bimbangkan dunia
Tiada cahaya ku terima
Aku tentang segalanya
Moga kau akan turut serta
Di dunia kita

faizal tahir - adrenalin lirik


Rangkap satu kata mula pendahuluanku
Salam mula cara kita sejahtera semua
Jangan banyak jangan sikit sederhana cukup
Cara aku cara kamu sama tak serupa


Pandanganku hanya ke langit biru

Sabar menanti kelam berlalu pergi tampil matahari

Berlari laju ku terbang tinggi

Menuju ke bintang itu


Siapa bilang siapa kata bulan itu jauh

Siapa sangka siapa tahu naik turun aku

Pandanganku hanya ke langit biru

Sabar menanti kelam berlalu pergi tampil matahari

Berlari laju ku terbang tinggi
Menuju ke bintang


Kau juga aku bukan tak bisa

Dah jatuh dan bangun semula


Siapa tahu semua tipu benar jadi palsu

Makin dekat makin mahu adrenalin laju

Berlari laju ku terbang tinggi

Menuju ke bintang itu


Berlari laju ku terbang tinggi
Menuju ke bintang itu

liga super 2010-30/01


perak 0-3 johor fc
khairul ismail, zulhisham jamaluddin,eddy helmi

liga super 2010-09/01


perlis 0 - 1 johor fc
-riduwan maon


ini best!


HoLa!! Salam satu malaysia!!
Da boring asyik on9 xde hasil..??
Jom join ktrg.. Smbil online sambil kasi
poket masyuk..
Tak payah kuar duit.. TAK PAYAH!!
Ayohlah sertai saya..benda ni 100%
PERCUMA..tak perlu modal cuma perkenalkan kepada 10 orang je.. benda free xkan tak boleh ajak..
Tunggu ape lagi bende free je.. bukan kene duit..
Cume kene rajin sikit je...
Cara nak register:
1.klik link yg kt bwh skali...
2.klik join catcheye now
3.isi maklumat diri,IC dan alamat (penting
sebab cek dihantar berdasarkan ini selepas cukup RM50)
4.Isi jawapan:
soalan 1 jawapan A (atas sekali),
soalan 2 jawapan B (yang tengah),
soalan 3 jawapan A (atas sekali).
p/s (jika jawab salah pendaftaran tidak diterima)
5.klik agree and proceed..Ok siap
Kemudian apa perlu buat?
1.Klik sign in.
2.Lepas sign in klik reward panel.
3.Awak lihat akaun awak ade RM1 (bonus) dan link awak.
risalah saya ni ni buletin myspace & emailkan kepada kawan2.
Lihatlah tak sampai sebulan awak dah ade 10 orang di level 1.
percayalah!sebab benda ni 100% percuma.
REZEKI TUHAN YG BG..TP,KITE KNE USAHA JGAK KN??
TGGU APE LG?? J0MLA J0IN.. =)
klik, klik, klik!!
LINK DI BAWAH NI

http://www.catcheye.com.my/?r=47749